Yläkoulun käytöskampanja onnistui hienosti!

Savilahden yhtenäiskoulussa on otettu viime keväänä käyttöön osaavan käyttäytymisen toimintamalli. Kyseessä on Vaasan kaupungin hanke, jonka tavoitteena on turvallisuuden ja viihtyvyyden lisääminen koulussa sekä sosiaalisten taitojen kehittäminen. Pyrimme siis tukemaan myönteistä käytöstä koulun arjessa.

Alakoulun puolella on jo järjestetty useita eri kampanjoita, ja tänä syksynä myös yläkoulu on aktivoitunut mukaan. Ensimmäisen kampanjan aikana pyrittiin kiinnittämään erityistä huomiota tervehtimiseen, kiittämiseen ja ystävälliseen puheeseen.
Luokkien välinen kisa oli käynnissä syyslomaan asti, ja parhaiten käyttäytynyt luokka päätettiin palkita ennen syysloman alkamista perjantaina.



K-Market Herkkupata lähti hienosti mukaan käytöskampanjaamme lahjoittamalla koululle palkinnoksi jokaiselle voittajaluokan oppilaalle pussit, joista löytyi karkkia ja limsatölkit. Kauppias Jussi Sippola piti erittäin tärkeänä kampanjan teemaa: näkyyhän hyvä käytös myös suoraan heillä kaupassa.





Kaikki luokat ja oppilaat osallistuivat kampanjaan loistavasti! Käytävät ja luokkatilat olivat täynnä ystävällisesti ja kohteliaasti käyttäytyviä nuoria, jotka tervehtivät iloisesti ja toivottivat reippaasti myös hyvää päivänjatkoa ja viikonloppua.


Kisa oli loppuun asti hyvin tasainen, mutta lopulta kaksi luokkaa erottuivat sen verran selvästi muista, että molemmat päätettiin palkita. Onnea 9A ja 789er!


Lisäksi pyrimme puuttumaan entistä tiukemmin koulun käytävillä juoksemiseen. Se on tällä hetkellä aika iso ongelma ja turvallisuusriski erityisesti ruokailuihin siirryttäessä. Tämän kisan voitti yksimielisesti 7B-luokka, onnea! Heidät palkittiin sipsipusseilla.
 
 












Kommentit

Suositut tekstit