Arvoituksia, tavuttamista ja paljon muuta

Olemme nyt ykkösluokassa oppineet kaikki aakkoset. Olemme  harjoitelleet sujuvaa lukemista.  Luimme parin kanssa arvoituksia ja kirjoitimme arvauksemme paperille. Kun arvaus oli kirjattuna, sai yhdessä kääntää arvoituksen ja tarkistaa, menikö arvaus oikein.
Osa arvoituksista oli helppoja ja osan kohdalla piti oikein kunnolla tuumailla.
Harjoittelimme myös kirjoittamaan sanoja irtokirjaimien avulla. Pöydällä oli kuva ja tarvittavat kirjaimet ja oppilaiden piti yhdessä järjestää kirjaimet. Kun sana oli saatu kirjoitettua, piti se vielä tarkistaa.
Olemme tehneet paljon harjoituksia parin kanssa. Olemme harjoitelleet toimimista vuorotellen.
Harjoittelimme sanan ta-vut-ta-mis-ta pyykkipoiken avulla. Oppilaat lukivat sanan ja asettivat pyykkipojan tavuviivaksi.
Kaveri tarkisti tehtävän ja auttoi tarvittaessa.
Välillä teemme harjoituksia, joissa tarvitsee lukutaitoa ja hyvää muistia. Molemmat käyvät lukemassa omalta lapulta tavun ja tavu kerrotaan kaverille. Yhdessä koitetaan pähkäillä, minkä sanan niistä saisi muodostettua ja sana kirjoitetaan monisteeseen.
Tässä oppilaat käyvät lukemassa taululta sanoja ja painavat ne mieleensä. Omalla paikalla on vihko, jonne sana kirjoitetaan. 
Tässä oppilaat keksivät kirjainkorteilla vuorotellen sanoja ja sana kirjoitettiin. Kun molemmat olivat valmiita, saivat he hakea legopalikan. Yhdessä saatiin aikaan hienoja rakennelmia.
Tässä tehtävässä piti hakea kahdesta eri paikasta kaksi korttia ja muodostaa korteista lyhyt virke. Välillä tuli hassuja virkkeitä esimerkiksi: Kro-ko-tii-li  pyö-räi-lee.
Kun  virke oli kirjoitettuna sai hakea palapelin palasen.
Lopuksi meillä oli hirveä määrä virkkeitä ja kokosimme yhdessä palapelin.
Matikassa ollaan harjoiteltu tehtäviä Bingel-pelin avulla. Oppilaat osaavat itse kirjautua Bingeliin. Olemme myös olleet tietokoneluokassa harjoittelemassa näppäintaitoja. Se on hankalaa, mutta harjoitus tekee mestarin!
Luokassa harjoittelimme kymmenylitystä kanamunakennojen avulla. 
Sen jälkeen harjoiteltiin uutta asiaa kirjan tehtävillä. Meillä on tosi hyvä työrauha ja kaikkien on hyvä keskittyä.
Olemme myös laskeneet laskuja Logicojen avulla.

Rahalaskuja on harjoiteltu kauppaleikin avulla. Mietimme, miten kaupassa asioidaan ja kuinka toimitaan kohteliaasti.
Kyllä oppiminen on mu-ka-vaa!

-Pia-

Kommentit

Suositut tekstit