Toiminnallinen perjantai 1 lk.

Olemme perjantaisin tehneet toiminnallisia tehtäviä. Toiminnallisuus on hauskaa ja jokainen suorittaa tehtävät reippaasti. Aloitimme syksyllä pelaamalla tavupeliä kaverin kanssa. Samalla harjoittelimme kaveritaitoja ja oman vuoron odottamista.
Olemme käyneet monta kertaa tietokoneluokassa. Aluksi harjoittelimme kymmensormijärjestelmää Typingmaster-ohjelman avulla. Ohjelmassa harjoiteltiin  käyttämään oikeaa kättä, vasenta kättä ja lopulta molempia käsiä yhtä aikaa.
Jokainen oppilas sai edetä näppistaidoissa omaa tahtia.
Seuraavaksi harjoittelimme sanalistan kirjoittamista. Yritimme pitää mielessä, että kaikki 10 sormea tekevät töitä näppäimistöllä.
Luokastamme löytyy varsinaisia KOODAREITA. Harjoittelimme koodaamista www.code.org sivuston avulla. 
Toisenlaisessa kauppaleikissä yhdistyi hyvin lukeminen ja matematiikka. Oppilaat tekivät kaupassa ostoksia ja laskivat ostoksen summan.
Lukemista ja muistin kehittymistä olemme harjoitelleet monta kertaa. Oppilaat käyvät taululla lukemassa lapun ja painavat sanan mieleensä. Sana kirjoitetaan paperille omalla paikalla.
Sanojen kirjoittamista olemme harjoitelleet esimerkiksi kuvien ja pienten irtokirjaimien avulla. Oppilaat kiersivät luokassa eri pisteillä ja kuvan sana piti muodostaa annetuista kirjaimista. Ope yritti hämätä laittamalla ylimääräisiä kirjaimia mukaan, mutta oppilaat olivat fiksumpia!
Oppilaat saivat myös tavuttaa sanoja merkitsemällä hammastikun tavuviivan kohdalle. 
Taputtaminen auttaa tavuttamisessa!
Tässä on haettu auto, jossa on alkutavu ja tehtävänä on miettiä, mihin auton voi laittaa parkkiin. Autosta ja parkkipaikasta pitäisi yhdessä muodostua sana. Sana luettiin ja käytiin kirjoittamassa.
Oppilaat saivat hakea örkin. Jokaiseen örkkiin oli teipattu örkin nimi. Oppilaiden piti selvittää, mitä örkki puuhaa ja kirjoittaa sitten koko virke paperille. Ope oli tahallaan kirjoittanut kaikkien örkkien nimet pienellä, mutta onneksi oppilaat muistivat ison alkukirjaimen.
Oppilaat tutkailivat myös eläimiä ja pohtivat, mitä kukin eläin voisi tehdä. Eläimestä käytiin kirjoittamassa kokonainen virke.
Kyllä meillä onkin ahkeria ekaluokkalaisia!
Ahertajat ovat ansainneet myös lelupäivän. Leikkiminenkin on tärkeää. Näimme hienoja kauko-ohjattavia autoja,
suloisia pehmoleluja ja 
tietenkin työkoneita.
-Pia-


Kommentit

Suositut tekstit