Toiminnallinen perjantai 2 lk.

Aloitimme toiminnallisen perjantain viime lukuvuotena ja olemme jatkaneet sitä myös 2. luokalla. Kakkoset ovat päässeet harjoittelemaan uutta I-pad sovellusta nimeltän Bookcreator. Ohjelmalla voi mm. kirjoittaa, piirtää, lisätä kuvia ja ääntä. Ensimmäisellä kerralla oppilaat saivat vain tutustua ohjelmaan ja kokeilla erilaisia asetuksia.
Seuraavalla kerralla oppilaat saivat keksiä oman tarinan ja se esiteltiin pienissä ryhmissä tunnn päätyttyä. Oli hauska seurata, millaisia nokkelia ratkaisuja, oppilaat olivat keksineet tarinoissaan.
Matematiikan tunnilla olemme harjoitelleet luettelemaan suuria lukuja parin kanssa. Oppilaat luettelevat lukuja ja heittävät samalla hernepussia. Harjoittelimme samalla hyviä heittoja ja kaverin auttamista, jos kaveri ei osannut sanoa seuraavaa lukua. 10, 20, 30, ...
100, 90, 80, 70, ...
2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, ...
Harjoittelimme piirissä luettelemaan parillisia ja parittomia lukuja.Oppilaan piti sanoa seuraava parillinen/pariton luku ja ojentaa hernepussi seuraavalle. Menimme ensin kaksi kierrosta hitaammin ja kolmas kerta oli jo nopea!
Parillisia ja parittomia lukuja harjoiteltiin myös ryhmänä open vanhan pöytäliinan avulla. Pöytäliinassa oli molemmissa päissä reiät. Toinen reikä symboloi parillisia lukuja ja toinen reikä parittomia. Ope sanoi luvun ja oppilaiden piti yhdessä ryhmänä miettiä, kumpaan reikään pallon saa vierittää. Tässä tehtävässä tarvittiin hyviä yhteistyötaitoja!
Olemme harjoitelleet sanojen selittämistä Alias-pelin avulla. Se on mukavaa!
Oppilaat ovat saaneet tutustua myös QR-koodeihin. Koodin takaa paljastuu erilaisia tehtäviä, joita suoritetaan pareittain.
Olemme harjoitelleet kuvasta kirjoittamista. Oppilaat saavat käydä katsomassa käytävällä olevaa kuvaa ja painavat mieleensä yhden virkkeen. Luokassa he kirjoittavat virkkeen paperille.

Välillä olemme harjoitelleet luetun ymmärtämistä liikkuen. Oppilaat lukevat taululta vihjeen ja käyvät piirtämässä tai värittämässä kuvaa eteenpäin vihjeiden avulla.
Lyhyen tarinan kirjoittamista on harjoiteltu kuvakorttien avulla. Kortit pitää ensin järjestää oikeaan järjestykseen ja sitten vain keksimään ja kirjoittamaan.
Tavuttamista on hyvä kerrata, jotta oikeinkirjoitus olisi sujuvampaa.
Jutta-open avustuksella olemme pääseet koodaamaan BeeBot- roboteilla.
Myös 2. luokka ansaitsi ihanan lelupäivän.
-Pia-

Kommentit

Suositut tekstit