Opet ViLLEn lumoissa

Savilahden yhtenäiskoulun opettajille järjestettiin kaksipäiväinen koulutus uudesta virtuaalisesta oppimisympäristöstä. ViLLE (Virtual Learning Environment) on Turun ylipiston kehittämä sähköinen oppimisympäristö, jonka tarkoituksena on tehdä opetuksesta ja oppimisesta mielekkäämpää ja kiinnostavampaa erilaista tehtävätyyppien, pelien ja kilpailujen avulla. Esimerkiksi äidinkielen aikamuotoja, matematiikan kertotauluja tai vaikkapa kielten uusia sanoja voi harjoitella ja opetella mm. ralli- tai avaruuspelejä pelaten. 

Opiskelijalle ViLLE näyttäytyy ympäristönä, jossa tehtäviä voi ratkaista omassa tahdissa paikasta riippumatta. Oppilas voi helposti nähdä opiskelunsa etenemisen, ja hän saa suorituksistaan jatkuvaa palautetta ja tietyin väliajoin myös palkintoja. Opettaja puolestaan pystyy koko ajan seuraamaan oppilaidensa osaamista, etenemistä ja mahdollisia haasteita. Opettaja kykenee myös eriyttämään oppilaiden tehtäviä heidän osaamistasonsa mukaan, ja jokainen oppilas voi siis edetä omaa vauhtiaan kohti haastavampia tehtäviä.

ViLLEä hyödynnetään sekä suomalaisissa että ulkomaalaisissa kouluissa, ja sen käyttö on levinnyt yli 15 maahan. Ja nyt Ville on siis saapunut myös meille tänne Savilahden yhtenäiskouluun!👍😊


Eero Suvanto Turun yliopiston ViLLE-teamista oli opettamassa opettajille uuden oppimisympäristön käyttöä.








Kommentit

Suositut tekstit