Kasit testasivat taidetta Kansallisteatterissa


Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomen Kulttuurirahaston hanke Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset näkemään, kokemaan ja arvioimaan taidetta ja erilaisia kulttuurikohteita.

Aikaisemmin syksyllä kasit vierailivat kuuntelemassa Vaasan kaupunginorkesterin konserttia, ja nyt oli vuorossa pidempi matka aina Helsingin Kansallisteatteriin asti.

Äidinkielen oppitunneilla oli käsitelty Taidetestaajien lähettämiä ennakkotehtäviä, tutustuttu Kansallisteatteriin ja sen käytössääntöihin sekä erilaisiin teatterin tekemiseen liittyviin ammatteihin. Oppilaat myös perehtyivät näytelmäkirjailija Molièreen, 1600-luvun tyylisuuntauksiin sekä Luulosairas-näytelmän juoneen ja henkilöihin. Lisäksi oppilaat pääsivät itse näyttelemään erästä kohtausta kyseisestä näytelmästä.

Matkaa oli odotettu kovasti, eikä kukaan myöhästynyt junasta, vaikka lähtö oli aikaisin aamulla. Matkakuume nousi entisestään, kun junassa vastaan käveli Duudsoneista tuttu HP. Aika monesta kännykästä löytyykin jos jonkinmoisia yhteiskuvia ja poseerauksia HP:n seurasta. 


Helsingissä oppilaat pääsivät syömään Raxiin ja Subiin. Onneksi suurin osa oppilasjoukosta mahtui ihan ravintoloiden sisälle asti, vaikka jotkut joutuivatkin tyytymään portaisiin. 




Innokkaat oppilaat kirmaavat kohti kaunista ja ylvästä Kansallisteatteria.



Ennen näytelmän alkua Minttu Mustakallio oli vastailemassa kysymyksiin, jotka luokat olivat lähettäneet Kansallisteatteriin jo aikaisemmin koulussa. 


Kansallisteatterin päänäyttämö on todella suuri ja vaikuttava.


Näytelmä oli hauska, viihdyttävä ja vauhdikas. Oppilaiden mielestä näyttelijät olivat todella taitavia, ja olikin mielenkiintoista tavata heti esityksen jälkeen Jukka-Pekka Palo, joka suoraan lavalta tultuaan muuttui samassa hetkessä Luulosairas-Arganista omaksi itsekseen ja alkoi vastailla oppilaiden lähettämiin kysymyksiin.

Kansallisteatterin jälkeen oppilaat pääsivät vielä ostoksille sekä ihastelemaan Helsingin kauniita ja tunnelmallisia jouluvaloja.





Väsyneet mutta onnelliset kotimatkalaiset kiittävät Suomen Kulttuurirahastoa tästä hienosta elämyksestä ja koko huikeasta Taidetestaajat-hankkeesta!

Lisätietoa hankkeesta löytyy osoitteesta www.taidetestaajat.fi

Kommentit

Suositut tekstit