KUULUMISIA YKKÖSESTÄ

Olemme ahkeroineet ykkösessä koko syksyn ja alkutalven. Olemmekin ehtineet oppia vaikka ja mitä! Tässä työskentelemme tietokoneluokassa. Olemme luoneet OneDriveen omat kansiot ja sinne erilaisia tiedostoja. Tässä harjoitellaan sanalistojen kirjoittamista.
Tietokoneluokassa on mukavaa!
Meillä on ykkösluokassa tapana pitää perjantaisin toiminnallinen päivä. Kertaamme jo opittua pistetyöskentelyn avulla ja harjoittelemme samalla parin kanssa työskentelyä. Luokka jaetaan kolmeen eri ryhmään ja jokaisessa ryhmässä tehdään eri asioita. Tällä kertaa teimme päivän aikana matikkaa, äikkää sekä kuvista. Oppilaat ehtivät päivän aikana tehdä kaikkia näitä kolmea asiaa. Oppilaat kiertävät matikkapisteitä pareittain. Pisteellä yksi on tarkoitus yhdistää oikea lasku ja vastaus. Olemme harjoitelleet pitkiä yhteen- ja vähennyslaskuja.
Pisteellä kaksi oppilaiden piti miettiä, kuinka monta helmeä pitää lisätä purkkiin, jotta saadaan yhteensä 10.
Pisteellä kolme käänneltiin lautasia ja mietittiin kumpi luvuista on suurempi/pienempi vai ovatko luvut yhtä suuria.
 Pisteellä neljä muodostettiin kansista kolmen ryhmiä siten, että pisteitä oli yhteensä 10.
Sormet ovat mahtavat apuvälineet.
Pisteellä viisi pelattiin sydänpeliä. 

Äidinkielessä olemme harjoitelleet lukemista ja kirjoittamista eri tavoilla. Oppilaat ovat käyneet etsimässä käytäviltä tavuja tai sanoja ja painaneet ne mieleensä.
Luokassa on pitänyt etsiä juuri lukemansa tavu/sana ja ympyröidä se monisteesta.
Olemme myös käyneet lukemassa tavuja ja sanoja ja painaneet ne mieleemme, jotta osaamme kirjoittaa ne. Jokainen lukee ja kirjoittaa itselleen sopivan tasoisia tavuja ja sanoja.
Luokassa kirjoitimme lukemamme tavut/sanat. Tässä tarvittiin myös hyvää muistia ja sanoja piti makustella suussa, jotta kaikki tarvittavat kirjaimet muistettiin kirjoittaa.
Joskus on mukava kirjoittaa myös seisaaltaan.
Kuviksessa askarreltiin ja piirrettiin joulupalloja.
Tausta tehtiin painamalla. Tässä työt ovat vielä kesken. Valmiita töitä voi tulla ihastelemaan luokkaamme!
Olemme yhdessä ehtineet myös tutustua koodaamiseen ja Bee-Bot lattiarobotteihin. Tarja-ope keksi, että voisimme harjoitella koodaamista aina joulukalenterin yhetydessä. Luokassamme on kuusi, josta käännämme päivittäin kaksi piparia. Piparien takaa paljastuu päivän koodaajat. Luemme yhdessä taululta reitin ja koodaajat pääsevät yhteistuumin koodaamaan Bee-Bottia. Kun koodi on koodattu testaamme sen toimivuuden. Bee-Botin on tarkoitus löytää päivän tehtävä. Tehtävänä on ollut esimerkiksi tehdä erilaisia liikunnallisia liikkeitä, kirjoittaa sanoja taululle, luetella numeroita eri kielillä ja laulaa joululauluja. Luokastamme löytyy huippukoodaajia!
Oppilaat lukevat tehtävän aina yhdessä koko luokalle ja koko luokka suorittaa päivän tehtävän. Tässä näette, kuinka robotti liikkuu koodaajien antamien käskyjen mukaan.
 -Pia-

Kommentit

Suositut tekstit